کارشناسی خودرو کارن چک - رنگ شدگی - بدنه - فنی - ارائه برگه در کرج کارشناسی ماشین تشخیص رنگ در کرج جهانشهر مهرشهر عظیمیه



هایپرکار لمانز پژو، گلوله ۶۷۰ اسب بخاری فرانسوی

پدال/ حدود سه ماه پیش بود که بخش موتور اسپورت پژو اعلام کرد در کلاس هایپرکارهای لمانز حضور خواهد یافت. هم‌اکنون برخی جزئیات محصول مسابقه‌ای فرانسوی‌ها منتشر شده و البته که جزئیات هیجان‌انگیزی هستند. در قلب این خودرو قوای محرکه هیبرید ۴ پژو که از یک پیشرانه درون‌سوز و یک پیشرانه الکتریکی تشکیل شده قرار می‌گیرد.

پیشرانه درون‌سوز از نوع ۶ سیلندر ۲.۶ لیتری توئین توربو است که در میانه خودرو و درست پشت سر راننده قرار می‌گیرد. در ابتدا قرار بود از یک توربو در این پیشرانه استفاده شود اما نهایتاً به خاطر دست‌یابی به مرکز ثقل بهینه پژو دو توربو را در آن بکار برد. پیشرانه درون‌سوز به تنهایی قدرت قابل‌توجه ۶۷۰.۵ اسب بخاری تولید کرده و به چرخ های عقب می‌فرستد. این پیشرانه ۹۰ درجه‌ای فقط ۱۶۵ کیلوگرم وزن دارد.

اما پیشرانه الکتریکی در بخش جلو نصب شده و به عنوان یک پیشرانه-ژنراتور ۲۶۸ اسبی عمل کرده و چرخ های جلو را به حرکت درمی‌آورد و در کل باعث شکل‌گیری سیستم چهار چرخ محرک می‌شود. یک گیربکس ۷ سرعته سکونشئال با پدال شیفترها نیز روی فرمان نصب شده است.

به منظور هماهنگی با قوانین کلاس LMH، هایپرکار پژو اسپورت تا سرعت ۱۲۰ کیلومتر در ساعت فقط از پیشرانه درون‌سوز استفاده خواهد کرد. همچنین از زمین کنده شدن این خودرو فقط با استفاده از پیشرانه بنزینی انجام خواهد شد زیرا پیشرانه الکتریکی تا زمان رسیدن به سرعت یاد شده نقشی نخواهد داشت. در سرعت‌های بالای ۱۲۰ کیلومتر در ساعت قدرت پیشرانه توئین توربو به‌صورت الکترونیکی به ۴۰۲ اسب بخار محدود شده و بسته به قدرت تأمین شده توسط پیشرانه الکتریکی قدرتش تنظیم خواهد شد. قدرت پیشرانه الکتریکی هم با میزان شارژ باتری تنظیم می‌شود. به‌طور خلاصه باید گفت قدرت ترکیبی این مجموعه نباید بیشتر از ۵۰۰ کیلووات (۶۷۰.۵ اسب بخار) باشد.


وقتی‌که شارژ باتری تمام شد خودرو وارد حالت دیفرانسیل عقب شده و پیشرانه درون‌سوز به همان قدرت ۶۷۰.۵ اسب بخار برمی‌گردد. پیش از شروع مسابقه باتری توسط سیستم پلاگین هیبریدی کاملاً شارژ خواهد شد. در زمان مسابقه هم تنها راه شارژ باتری از طرف سیستم ریکاوری انرژی خواهد بود.

قوانین LMH همچنین برخی استثناها را دارد به گونه‌ای که حداکثر قدرت پیشرانه درون‌سوز در برخی مواقع می‌تواند با افزایش ۳ درصد به ۶۹۰ اسب بخار برسد. همچنین خودروهای مسابقه می‌توانند در حالت هیبریدی سرعت زیر ۱۲۰ کیلومتر در ساعت داشته باشند اما این موضوع فقط در پیت لین یا زمانی که محدودیت سرعت ۶۰ کیلومتر در ساعت وجود دارد رخ خواهد داد.

خودروی مسابقه‌ای پژو هم‌اکنون در فاز توسعه قرار داشته و قوای محرکه آن از نیمه اول سال آینده در تست‌ها شرکت کرده و شبیه‌سازی‌هایی نیز صورت خواهد گرفت. اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش برود تست‌های پیست این خودرو اواخر سال ۲۰۲۱ یا نزدیک به برگزاری مسابقات در سال ۲۰۲۲ انجام خواهد شد.


پژو تنها نام بزرگی نیست که در این مسابقات شرکت خواهد کرد زیرا تویوتا نیز در حال کار روی یک خودروی مسابقه‌ای است. با توجه به قوانین شرکت‌ها باید حداقل ۲۵ نمونه جاده‌ای از این خودروها با قوای محرکه هیبریدی را طی ۲ سال اول برگزاری مسابقات تولید کنند. البته خودروهای تولیدی ضرورتاً نباید همان مشخصات مدل مسابقه‌ای را داشته باشند و تنها قوای محرکه هیبریدی باید شبیه باشد